Aktuellt

 • COOL avslutningsfoton 1

  Nästan 4 500 besökare på Larsmos jubileumshelg – COOLT!

  03.07.2017

  Tack till publiken! Hett väder på COOL jubileumshelg lockade totalt 4450 besökare till konserter och aktiviteter på Larsmo torg och Marthagården, Holm Bönehus och Strandis.
  Läs mera

 • Torgforberedelser Markus Lasse och chauffor

  COOL - Larsmo torg i förvandling

  29.06.2017

  Torgförberedelserna är nu i full gång. Orgel som åkt ända från Holland är på plats. Organist Markus Wargh, orgelspecialist Lasse Enkvist och orgelns holländska chaufför pustar ut att allt gått bra hittills. -Nu håller håller vi tummarna för vädret, som faktiskt ser ut att bli toppenbra både på fredag och lördag.
  Läs mera

 • Markus Wargh 15cm bred

  Markus Wargh - ett fantastiskt initiativ

  28.06.2017

  Organisten Markus Wargh spelar utomhus på torget både fredag och lördag och ger totalt fyra konserter under jubileumshelgen. I COOLs program hittar du Warghs konserter - Invigningskonsert, Fredags mys:ik, Under bar himmel och Organ Open Finalen tillsammans med Pierre Swärd. Markus Wargh, domkyrkoorganist i Luleå domkyrka sedan flera år tillbaka, är hemma från Jakobstad, men hans fru är från Larsmo. Så Österbotten är hans andra hem och det är speciellt att spela i hemknutarna i Larsmo.
  Läs mera

 • Monica D beskuren fran DLB

  COOL gungar fram med Monica Dominiques trio

  27.06.2017

  Monica Dominique, som bara varit i Helsinfors i Finland tidigare, ser mycket fram emot att få komma och spela till Larsmo. Med sig har hon två andra duktiga damer. De utlovar många kända evergreens. Monica Dominique är en svensk pianist, kompositör, kapellmästare, revyartist och skådespelare. Hon har bland annat medverkat i Hasse Alfredsons och Tage Danielssons revy
  Läs mera

 • Hannes Uunila 2 foto Harriet Jossfolk Furu

  Fascinerad av kyrkorgeln

  26.06.2017

  Hannes Uunila fyller 18 år i slutet av året, men han har redan hunnit vikariera som kantor i bland annat Larsmo, Karleby och Kronoby. Lördagen den första juli spelar han för första gången på en orgel utomhus på COOL.
  Läs mera

 • 16 9 Markus Wargh 15cm bred beskard

  Wargh v/s Swärd i COOL grand final

  22.06.2017

  På andra sidan jordklotet arrangeras Australian Open och i Paris spelas "franska öppna", men endast i Larsmo sker en Organ Open. Evenemanget COOL avslutas med en grand final när två orgelfantomer möts tillsammans på scenen, Markus Wargh på kyrkorgel och Pierre Swärd på hammondorgel.
  Läs mera

 • Torgmoblering2

  Jubileumshelgen 30.6-2.7 - Orgel och vimmel under bar himmel

  06.06.2017

  Larsmos jubileumshelg blir en händelse som skiljer ut sig i mängden i sommar - se program: larsmo.fi/cool. Equity-området förvandlas till "Orgeltorget" och fylls med högklassig musik med fri entré...
  Läs mera

 • pierre1

  Pierre Swärd - det här ska bli riktigt roligt

  03.06.2017

  Pierre Swärd, en av de främsta utövarna på hammondorgel i Sverige finns bland gästerna i Larsmo i sommar. När man ska beskriva Pierre Swärd är det nästan lättare att säga vad han inte gjort framom vad han gjort. Han har spelat med artister som Lili & Susie, Lisa Nilsson, Peter Lemarc och Nils Landgren. Det är variationen med olika musikstilar och projekt som han gillar, men bäst trivs han ändå då han får spela blues, soul och jazz. I hans improvisationer smyger det ofta också in lite gospel.
  Läs mera

 • organplayer

  COOL - Idé och bakgrund

  01.06.2017

  Under jubileumshelgen den 30 juni till 2 juli förvandlas det nya torget till en katedral med bland annat en stor digital orgel. När Peter Hauptmann fick jobbet som projektledare för firandet av Larsmo 150 år och Finland 100 år började han snabbt fundera på vad som skulle passa Larsmo som ett större evenemang. Vad kan man göra som är festligt? Vad vore rätt för Larsmo? Det var frågor han ställde sig.
  Läs mera

 • Torgmoblering3

  Juhlavuosiviikonloppu 30.6.-2.7.

  31.05.2017

  Luodon juhlavuosiviikonlopusta on muodostumassa kesän erikoisin tapahtuma. Urkutoriksi muuttuva Equityn tori täyttyy korkealuokkaisesta musiikista 30. kesäkuuta ja 1. heinäkuuta. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
  Läs mera

Tillbaka till startsidan