Anslagstavla

Fortsatta coronarestriktioner
14.01.2021, kl 15:26

Fortsatta coronarestriktioner

Spridningen av coronaviruset har nu tagit ny fart i Vasa sjukvårdsdistrikt efter det en aning lugnare läget i slutet av året. Det bästa sättet att skydda sig själv och sina närmaste är fortfarande att undvika sammankomster samt att hålla avstånd och använda munskydd.
 
I Vasa sjukvårdsdistrikt förlängs rekommendationen om att man inte ska arrangera privata sammankomster för över 10 personer till den 14 februari. Rekommendationen om distansarbete och användning av munskydd förlängs till den 31 mars.
 
På sitt sammanträde den 12 januari konstaterade Österbottens coronasamordningsgrupp också att det effektivaste sättet att förhindra spridningen av viruset är att begränsa inresande från riskländer. Men beslutet om reserestriktioner måste fattas på riksnivå.
 
Österbottens coronasamordningsgrupp rekommenderar att de äldstes dans ska flyttas till senare i vår eller till början av hösten. Bänkskuddardagen kan enligt gruppen arrangeras i februari om man följer gällande rekommendationer om säkerhetsavstånd, munskydd och grupper. Besluten om både de äldstes dans och bänkskuddardagen fattas av respektive kommunen. Läs mer: https://www.vaasankeskussairaala.fi/sv/reserestriktioner

Gå tillbaka till Anslagstavla