Anslagstavla

Vi firar barnkonventionens dag
20.11.2020, kl 11:40

Vi firar barnkonventionens dag

Furuholmens daghem har firat barnkonventionens dag. Vi började med att prata om alla barns rättigheter och om att vara en bra kompis, sen myste vi till det med saft och popcorn. När alla avdelningarna var ute samlades vi runt flaggstången och hissade flaggan och sjöng kompissånger.

Grodans kompissång, melodi mors lilla Olle.
Man ska va kompis det tycker jag.
Är man en kompis så känns allt så bra.
Om jag är snäll så är du likadan.
Åh, vilken tur att just vi har varann.

******************

På Skogsgläntan jobbar vi ganska mycket utifrån barnkonventionen. Vi använder oss av materialet Kompisböcker baserade på barnkonventionen. 

Denna vecka har temat varit Lika värde.

Vi har diskuterat likheter, olikheter. Pratat om pusselbitar, hur de är lika men ändå olika. Byggt pussel för att synligöra hur viktiga alla bitar är och funderat med barnen att alla barn i gruppen är lika viktiga oberoende olikheter. Alla behövs, annars lämnar det ett hål, som en flicka sa. 

Vi hade även en liten maskerad. Vad händer om man ändrar det yttre, det som syns? Ändrar vi inuti? Barnen har även fått rita i en pusselbit av papper som vi skall klippa ut och bygga till vårt eget pussel. Samma sak ska vi göra med vår gruppbild nästa vecka, bara vi får den... vi ska även dramatisera sagan och ta upp  aktuella ämnen i gruppen. Tack vare kanin o igelkott läggs fokus på dem och det blir enklare att ta upp saker som kan vara känsliga i barngruppen. 

Gå tillbaka till Anslagstavla