Hiihtoladut, kaukalot ja kuntoradat

Kunnan jokaisesta osasta löytyy kuntopolkuja ja hiihtolatuja. Kuntoradat soveltuvat kävelyyn, sauvakävelyyn ja kuntoiluun. Talvella radat/ladut valaistaan. Holmin hiihtoladut omistaa kunta ja latujen huolto tapahtuu yhteistyössä LIF:n kanssa, muita latuja hoitaa eri työryhmät/yhdistykset vuotuista kunnossapitoavustusta vastan. Koiria, hevosia ja muita lemmikkieläimiä ei saa ulkoiluttaa kuntoradoilla/hiihtoladuilla!

Luodon urheilupuisto on talviurheilulajien pääasiallinen kotipaikka. Täältä löytyy 5,5 km valaistuja latuja (yhteensä 13 km latua mikäli sääolosuhteet sallivat), kaukalo, ampumahiihtoa, monitoimitalo jossa tanssitoimintaan soveltuva peilisali, eri toiminta- ja kokoontumistilat, kuntosali sekä pukuhuoneet ja saunat. Ladut ovat valaistettuna kauden aikana klo 22.00 saakka. Katso nettikamera.

Luodon urheilupuistossa on myös noin 700 metrin pituinen reitti joka soveltuu liikuntarajoitteisille/rullatuolilla liikkuville. Reitin varrelta löytyy monta taukopaikkaa. Järjestöt voivat urheilupuistossa järjestää erityisiä toimintapäiviä liikuntaesteisille. Tarvittaessa kuljetus- ja moottorikelkkapalveluja myy esim. Larsmo Idrottsförening.

Kartta, Holmin kuntoradat/valaistut hiiholadut
Kartta, Näsin kuntorata/valaistut hiiholadut
Kartta, Risön kuntorata/valaistut hiintoladut
Kartta, Bosundin kuntorata/valaistut hiihtoladut

Kuntoradoilla ja hiihtoladuilla pyöräily ja mopolla tai muulla moottoriajoneuvolla ajaminen on kiellettyä. Järjestyslaki kieltää ratsastamisen ja koirien ulkoiluttamisen hiihtoladuilla. Maastoliikennelaki koskee myös muita rakennelmia. Moottoriajoneuvoista tehdyt havainnot esim. kuntoradoilla/hiihtoladuilla voidaan ilmoittaa poliisille puhelimitse tai alla olevan sähköisen rikos-/ vahinkoilmoituksen kautta. 

Kuntolaatikot

Jokaisessa kunnanosassa on kuntolaatikoita. Joka neljäs kuukausi suoriteetaan palkintojen arvonta kuntoilijoiden kesken.Kartta laatikoiden sijainnista

Kaukalot

Jääkiekkokaukalot sijaitsevat Risössä, Holmissa, Bosundissa ja Näsissä.

Risön kaukaolon omistaa IF Pucken ja Bosundin kaukalon omistaa kyläyhdistys. Holmin ja Näsin kaukalot omistaa kunta.  Näs-Västarbyn kyläyhdistys hoitaa Näsin kaukaloa kirjallisen sopimuksen perusteella.  

Jokaisen kaukalolla tai jääkentällä on oma vastuuhenkilö tai työryhmä joka vastaa kaukalon tai kentän kunnossapidosta ja toiminnasta. Vastuuryhmät hoitavat myös lumityöt iltaisin ja viikonloppuisin.

Jäät hoidetaan urakoitsijan toimesta jääkoneella. Jäät huolletaan noin 2 kertaa viikossa/kaukalo/kausi. Vastuuryhmät voivat omalla rahoituksella lisätä huoltokertoja mikäli siitä on sovittu erikseen urakoitsijan kanssa tai jollakin toisella tavalla.

(Sivu päivitetty 14.01.2019, Klo 15:55)