Tietoa nuorille

Tervetuloa nuorisosivuille - nuorten omaan tietopankkiin. Tietopankista löytyy tietoa nuorille nuoria koskevissa asioissa. Linkkien kautta löydät lisää nuorille suunnattua tietoa. Tietopankki on avoinna 24 t vuorokaudessa ja sivun eri aihepiirejä kehitetään jatkuvasti.  

Tietopankista saat neuvoja ja vinkkejä siitä miten itse voit ratkaista kysymyksiä ja ongelmia. Tietopankki tarjoaa täysin ilmaisia apuvälineitä jonka avulla voit löytää vastaukset kysymyksiin.

Eurooppatasolla on tehty päätös nuorisotiedotuksen ja neuvonnan kehittämisestä. Nuorten on itse niin haluttaessa pystyttävä löytämään vastaus omiin kysymyksiin käyttämällä eri apuvälineitä (Internet, painettu aineisto, yhteys ja keskustelu aikuisen kanssa).

Ajankohtaista

Kunnan tapahtumakalenteri
Pohjanmaan tapahtumakalenteri, linkki.

Löydä juuri sinun juttusi!

Luodossa kuntalaisten harrastusten parissa toimii runsaat 115 aktiivista yhdistystä ja ryhmää. Luodossa voit valita monen erilaisen yhdistystoiminnan joukosta mieleisesi. Ryhtymällä itse ohjaajaksi voit olla mukana kehittämässä monipuolista ja kiinnostavaa yhdistyskenttää!

Täältä löydät luotolaisista yhdistyksistä koskevaa tietoa.

Haluatko vaikuttaa?

Nuorilla on monta eri vaikutusmahdollisuutta; koulu- ja oppilasneuvostossa, ottamalla yhteyttä kunnan virkamiehiin ja luottamushenkilöihin, osallistumalla vaaleihin, osallistumalla poliittisiin ryhmiin, vapaa-ajan toimiston kautta, toimimalla ohjaajana jne. Tässä lisätietoa osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksista kunnassa, linkki.

Nuorten vaalikone, linkki.

Äänestä nuorisovaaleissa, linkki.

Luodon poliittisen johdon muodostavat RKP, SDP ja KD. He ovat yhdessä sopineet niistä kokonaistavoitteista ja perustavista arvoista jotka Luodon kunta asettaa ohjelmissaan etusijalle. Yhdessä puolueet ja heidän jäsenet edustavat kuntalaisten tahtoa ja toivomuksia.

Puolueryhmillä on jälleen myös mahdollisuus organisoida erityisiä nuoriso-osastoja mikäli poliittista kiinnostusta löytyy nuorisotoimintaan kunnassa. Puolueilla harjoittavat valtakunnallisella tasolla vilkasta nuorisotoimintaa esim. julkaisemalla poliittisia aikakauslehtiä, nuorisoaineistoa ja järjestämällä koulutus-, leiri- ja kurssitoimintaa.  

 

 

(Sivu päivitetty 29.01.2020, Klo 12:52)