Ajankohtaista

Koronarajoituksia jatketaan
14.01.2021, Klo 15:26

Koronarajoituksia jatketaan

Koronaviruksen leviäminen on ottanut uutta vauhtia Vaasan sairaanhoitopiirin alueella hieman rauhallisemman loppuvuoden jälkeen. Paras tapa suojella itseään ja läheisiään tartunnalta on edelleen kokoontumisen välttäminen, turvavälien noudattaminen ja kasvomaskin käyttö.
 
Alueella suositellaan edelleen, ettei yli kymmenen henkilön yksityistilaisuuksia järjestettäisi. Suositusta jatketaan 14.2. saakka. Etätyötä ja kasvomaskien käyttöä suositellaan jatkettavan 31.3. saakka.
 
Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä totesi kokouksessaan 12.1. myös, että tehokkain tapa ehkäistä viruksen leviämistä olisi rajoittaa matkustusta riskimaista. Matkustuksen rajoittaminen edellyttää kuitenkin valtakunnallisia päätöksiä.
 
Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä suosittelee, että vanhojen tanssit siirretään tanssittavaksi myöhemmin keväällä tai alkusyksyyn. Penkinpainajaiset voidaan ryhmän mukaan järjestää helmikuussa, jos niissä noudatetaan voimassa olevia suosituksia turvaväleistä, kasvomaskeista ja ryhmistä. Kunnat päättävät sekä vanhojen tanssien että penkinpainajaisten ajankohdan. Lue lisää:
Takaisin Ajankohtaista-sivulle