Ajankohtaista

Sosiaali- ja terveysviraston lehdistötiedote 21.9.2020 koskien covid-19
21.09.2020, Klo 15:40

Sosiaali- ja terveysviraston lehdistötiedote 21.9.2020 koskien covid-19

Sosiaali- ja terveysviraston alueella on ilmennyt viime päivinä useita positiivisia tapauksia. Osassa tapauksista on kyse muualla asuvista henkilöistä, jotka ovat vierailleet alueellamme, esim. opiskelijoista. Suurin osa tartunnoista on peräisin tunnetuista kotimaisista tartuntaketjuista ja jotkut ovat peräisin ulkomailta. Parhaillaan alueen eri kunnissa on karanteenissa noin 30 henkilöä, ja on mahdollista, että heidän keskuudessaan todetaan lisää positiivisia tapauksia lähiviikkojen aikana.

Yksittäisiin tapauksiin ei ole arvioitu liittyvän riskiä taudin leviämiseen yhteiskunnassa. Altistuneiden ja karanteeniin asetettujen kokonaismäärä on kuitenkin nyt niin suuri, että on syytä muistuttaa voimassa olevista suosituksista: pidä turvaväli, noudata hyvää käsihygieniaa ja käytä suusuojainta, jos olet yli 15-vuotias eikä sinulla ole mahdollisuutta turvavälin pitämiseen. Lisäksi suosittelemme tartunnalle altistumisesta ilmoittavan Koronavilkku-sovelluksen lataamista puhelimeen.

Negatiivinen koronavirustestin tulos ei korvaa 14 päivän omaehtoista karanteenia riskialueelle matkustamisen jälkeen. Tartunnalle altistuneen karanteeniaikaa ei myöskään voida lyhentää, vaikka testitulos olisi negatiivinen.

Takaisin Ajankohtaista-sivulle