Pyöräily ja vaellus

Luodon vaellusreitit ovat pituudeltaan 1-14 km. Niiden kunnossapidosta vastaa kunta (Holm, Köpmanholmen) yhdessä kyläyhdistysten (Eugmo, Bosund, Öuran) kanssa. Reittikartat löytyvät reitin alussa sijaitsevasta karttalaatikosta, kunnankansliasta tai näiltä sivuilta.Järjestyslain mukaan koiran on pidettävä talutushihnassa.

Huom! Vaellusreiteillä ei talvikunnossapitoa.

Vaellusreittien varrella on taukopaikkoja, tuulensuojia ja grillauspaikkoja. Myös ulkokäymälä löytyy usealta reitiltä.

Kartat löytyvät vaellusreitin lähtöpisteessä olevasta karttalaatikosta, kunnan infopisteestä tai tältä sivulta PDF-muodossa.

Kartta, Öuranin vaellusreitti
Kartta, Holmin vaellusreitti
Kartta, Eugmon vaellusreitti
Kartta, Bosundin vaellusreitti
Kartta,Köpmanholmenin luontopolku

Bosundin, Eugmon ja Holmin vaellusreittejä parannetaan vuosina 2019-2021, lisätietoja Larsmoleden -Luotoreitti -hankkeesta antaa hankevastaava, 044-7877224.

Pienempiä vaellusreittejä/-polkuja löytyy myös saaristosta ja niiden kunnossapidosta vastaa saarien kesäasukkaat, katso esim. Stocköstigen 4 km, https://www.facebook.com/stockostigen

Verkkoisivuilta reittikartta.fi löytyy yksityiskohtaisia karttoja ja paljon hyödyllistä tietoa ja mittaustyökaluja reittisuunnitteluun. Muita vaellusreittejä osoitteesta http://visitpohjanmaa.fi/index.php/hemsida/vandringsleder/

Lue Retkipaikka.fi:n juttu Holmin vaellusreitistä; https://retkipaikka.fi/nae-molnvikenin-lampi-ja-knypalbackan-hieno-kivikko-tallainen-on-holmin-vaellusreitti-luodossa/

Katso myös; http://eugmotrailrun.fi/index.html

Pietarsaaren seudun vaellusreitit löydät myös sivustolta outdooractive.com

Vaellusreittien kunnossapito

Palautteet, vikailmoitukset, talkootöitä koskevat ilmoitukset arkisin klo 8-16:

Bosundin vaellusreitti: Joakim Svenfelt, 040-5169144
Eugmon vaellusreitti: Seth Åkerlund, 050-3452528
Holmin vaellusreitti: Per-Ole Björnvik, 044-7217333
Öuranin vaellusreitti: Karl-Johan Fagerudd, 050-5346273 tai Håkan Fellman
Köpmanholmenin luontopolku: Henrik Kackur, 044-7217703

Maastopyöräily

Larsmo Idrottsförening/Pyöräilyjaosot on rakentanut maastopyöräilyradan Luodon urheilupuistoon. Lisätietoa katso MTB-radan kartta.

Kartta.

Pyöräilyreitit

Luodon kunnan läpi kulkevaa pyörätietä pitkin voit mainiosti tutustua kunnan tarjoamiin elämyksiin ja nähtävyyksiin. Kunnan infopisteestä tai kirjakaupoista voit ostaa ulkoilukartan johon pyöräilyreitit ja kevyen liikenteen väylät ovat merkitty.

 

(Sivu päivitetty 17.03.2021, Klo 09:53)