Luodonreitti

 44 kilometriä luonnonläheistä vaellusta läpi koko Luodon.
Bild3

Kartat

Luodonreitti sitoo yhteen Holmin, Eugmon ja Bosundin vaellusreitit. Pitkin reittiä löytyy kasveista, eläimistä ja historiallisista paikoista kertovia opastetauluja.

Luodonreitin/Holmin vaellusreitin lähtöpiste sijaitsee Luodon urheilupuistossa. Voit pysäköidä autosi urheilupuiston pysäköintipaikalle ja vaellusreitti alkaa maantie 749:n toiselta puolelta, parkkipaikkaa vastapäätä.

Luodonreitin/Eugmon vaellusreitin lähtöpiste sijaitsee Näsin koululla. Pysäköinti löytyy kaukalon läheisyydestä, lähtöpistettä lähellä olevalta hiekkakentältä.

Luodonreitin/Bosundin vaellusreitin lähtöpiste sijaitsee Bosundin koululla. Voit pysäköidä autosi koulun parkkipaikalle ja reitti alkaa koulun takaa.

 

Reittilinjausten aikana maanomistajat ovat luovuttaneet maata ainoastaan vaelluskäyttöön.
Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on 26.4.2018 antanut lausunnon jonka mukaan ulkoilureitit ovat erityiseen käyttöön otettuja alueita jotka tämän perusteella voivat olla rajoituksilla varustettuja johtuen ulkoilualueelle määritetystä käyttötarkoituksesta ja tavoitteista. Ulkoilureittiä ylläpitävillä on oikeus tarvittaessa esim. kieltää maastopyöräilyn ja kylteillä tiedottaa kyseisestä kiellosta.  

 

(Sivu päivitetty 24.03.2022, Klo 15:55)